Tűzvédelmi felmérés

Szeretné tudni, hogy cégénél, irodájában, üzletében, házában a tűzvédelem terén minden rendben van-e? Van-e olyan hiányosság, ami veszélyezteti a munkavállalóit, a lakókat vagy a katasztrófavédelem ellenőrzésénél tűzvédelmi bírsággal sújtható? Esetleg helyiséget, épületet bérelne ki hosszú távra vagy csak egy rendezvény idejére, és a szerződéskötés előtt megbizonyosodna a tűzvédelmi követelmények megfelelőségéről?

Szolgáltatásunknak kiemelten ajánljuk társasházak részére. Ahol nincs tűzvédelmi szakember havi rendszerességgel foglalkoztatva, ott érdemes minél előbb egy felmérés keretében feltárni a hiányosságokat, míg nem késő.

A tűzvédelmi felmérés során egyebek között vizsgáljuk:

  • Jogszabály által előírt tűzvédelmi üzemeltetői ellenőrzések, felülvizsgálatok és karbantartások meglétét, annak megfelelő dokumentálását;
  • Éves tűzvédelmi oktatás megtörténtét, előírás szerinti dokumentálását;
  • Tűzvédelmi Szabályzat, Tűzriadó Terv, Tűzvédelmi Házirend aktuális jogszabályoknak, valamint a létesítményre való megfelelését;
  • A tűzvédelmi létesítési követelményeknek való megfelelést;
  • A tűzvédelmi használati szabályok betartását (pl. tűzoltó készülékek megléte, menekülési utak megfelelősége).

Akár 24 órán belül elkészítjük az írásos jelentést, de azt tudni kell, ha már bejelentkezett a tűzvédelmi hatóság, akkor már nem biztos, hogy a felmérés során megállapított hiányosságokat lesz idő az ellenőrzésig teljes körűen orvosolni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot időben!

Társasházak esetén a közös képviselő, cégeknél az ügyvezető felelős a tűzvédelmi kötelezettségek teljesítéséért. De ők többnyire nem tűzvédelmi szakemberek, így mindenképpen szükséges szakmai segítséget igénybe venniük.