Forgalomtechnika

Közutak átépítése, forgalmi rendjének megváltoztatása, így például parkolóhelyek kialakítása esetén a tervezés során figyelemmel kell lenni a tűzvédelmi előírásokra is.

De mindezt hogyan, ha a közeli középmagas és magasépület tűzoltási felvonulási területére vonatkozó létesítési követelmények nem ismertek az önkormányzat, tervezőiroda előtt?

Segítünk!

Felkutatjuk az érintett épület tűzoltási felvonulási területére vonatkozó létesítési előírásokat, segítjük a tervezők munkáját a tűzvédelmileg megfelelő forgalmi rend kialakításában, szükség esetén az ezzel kapcsolatos egyeztetéseket lefolytatjuk a tűzvédelmi hatósággal.

Célunk, hogy olyan kompromisszumos megoldást javasoljunk, amely a létesítési követelményeknek való megfelelést, a tűzoltók beavatkozásának érdemi segítését, valamint a lakók parkolási gondjainak enyhítését egyaránt szolgálják.

Vonjon be még időben minket a tervezésbe!

Ha a létesítési eljárás során jóváhagyott tűzoltási felvonulási út, terület maradéktalanul nem biztosított, a tűzvédelmi hatóság kötelezően 30 ezertől 1 millió forintig terjedő tűzvédelmi bírságot szabhat ki. Nem árt erre figyelemmel lenni az új parkolók kijelölése során, és arra se, mi lesz, ha a várakozó autók miatt a tűzoltók nem tudnak időben menteni a házból.